zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Beautyzonden

Beautyzonden

               

Met je make-up naar bed
Hoezo zonde?
Slapen met make-up kan je huid irriteren. Er kunnen ook stukjes mascara of oogmake-up in je oog terechtkomen en er ontstekingen of zelfs krasjes veroorzaken.
S.O.S.
Hoe laat het ook is of hoe heftig het feestje ook was, verwijder altijd je make-up. Duurt maar een paar minuutjes en je huid zal er de morning-after een pak frisser uitzien. Je huid kan zon der make-up de hele nacht doorademen en je hebt minder kans op puistjes of onzuiverheden. Gebruik voor je ogen een speciale make-up-remover, want de huid aan de ogen is  veel gevoeliger dan de rest van je gezicht. Wrijf ook niet wild in alle richtingen, maar veer de make-up er in één richting voorzichtig af. Nog makkelijker na en zware, vermoeiende lange dag: reinigingsdoekjes. Neem doekjes die je ook voor je ogen kunt gebruiken, dan heb je in één keer alles mee. Gun jezelf ook af en toe een make-up vrije dag.

Té bruin worden
Hoezo zonde?
Oké, een tintje in de zomer is best mooi, maar wie heeft rimpels of zelfs huidkanker over voor een heftig bruin kleurtje? Vergeet een te bruine kleur in de winter: het oogt fake en de zonnebank zal je huid in een sneltreintempo verouderen en uitdrogen.
S.O.S.
Voor diegene die toch een mooi kleurtje verkiezen, opteer dan voor bruinen zonder zon. Veilig en even mooi, en tegenwoordig zo goed ontwikkeld dat producten geen strepen of kleurverschillen nalaten. Of gebruik een bronspoeder op je wangen, voorhoofd en kin. Hou het simpel: kies een kleur die hooguit twee tintjes donkerder is dan je eigen teint en gebruik het niet over je hele gezicht, dat oogt heel onnatuurlijk.

Ontharen met een oud scheermesje
Hoezo zonde?
Hoe meer je het mesje gebruikt, hoe botter het wordt, dus hoe groter het risico op wondjes en ingegroeide haartjes. Bovendien kunnen de mesjes roesten en als je je met zo’n mesje snijdt, kun je zelfs infecties oplopen.
S.O.S.
Gebruik dus na enkele keren scheren een nieuw mesje, zeker om je bikinilijn te ontharen. Scheergel of –schuim voorkomt sneetjes en hydrateert je huid, zodat die na het scheren extra zacht aanvoelt. Maar het is sowieso beter om je te ontharen met was of een epilertoestel. Lijkt misschien pijnlijk, maar na een paar keer voel je er al minder van. De haartjes blijven ook langer weg en worden steeds dunner, terwijl je met scheren stoppeltjes blijft houden.

Föhn-overload
Hoezo zonde?
Je haar te veel en op een te hete stand drogen, kan het oververhitten. De hete lucht maakt je haar broos, doet het sneller afbreken en de puntjes splijten.
S.OS.
Heel simpel: gebruik je föhn op de juiste manier. Dat wil zeggen: hou hem niet te dicht tegen je haar, zo zal het niet verschroeien. Het is ook beter om je föhn niet op de heetste stand te zetten. Met iets koudere lucht droogt je haar minder snel, maar het zal er wel gezonder uit zien. Nog een belangrijke droogregel: droog je haar van de wortel naar de puntjes toe. Door je haar in omgekeerde richting te drogen, gaan je haarschubben openstaan en wordt je haar beschadigd en pluizig. Beweeg de haardroger ook constant, richt niet te lang op één plaats en zeker niet te dicht op je hoofdhuid. Hierdoor droogt je huid uit en zul je schilfertjes krijgen.

Roken en drinken
Hoezo zonde?
Het is slecht voor je gezondheid én je huid is er niet blij mee: roken versnelt het rimpelproces doordat de aanmaak van collageen wordt afgebroken en net dat collageen houdt je huid jong en soepel. Alcohol, geraffineerde suiker (witte suiker en snoepgoed) en sigaretten zorgen voor het sneller verschijnen van cellulitis.
S.O.S.
Stoppen met roken en te veel alcohol vermijden. Dit in combinatie met sport en het drinken van veel water zal de huid opnieuw doen opleven en meer energie geven. Drink in plaats van koffie vochtafdrijvende thee. Probeer je de cellulitis aan te pakken door het gebruik van een cellulitiscrème. Gebruik deze twee keer per dag en hij werkt het efficiëntst als hij goed ingemasseerd wordt. Om een nog mooier resultaat te hebben moet je veel groenten en fruit eten zoals: ananas, sinaasappels, bosvruchten, kiwi’s, perziken, pruimen, kersen, druiven, bieten, wortels, venkel, spinazie, aubergines.

Aan pukkeltjes prutsen
Hoezo zonde?
Pruts of knijp niet aan pukkeltjes. Hierdoor gaat het puistje ontsteken en verspreid je bacteriën, waardoor je meer puistjes krijgt. Aan het uitknijpen van de puistjes kun je vergrote poriën en littekens overhouden.
S.O.S.
Gebruik een uitdrogende stick om het puistje zo snel mogelijk te desinfecteren en uit te drogen. Om nieuwe puistjes te voorkomen, is het belangrijk je huid goed te reinigen met niet al te agressieve producten, want die drogen je huid sterk uit. Ook een scrubbeurt of een peeling ken je huid zuiverder maken. Maat ook hier moet je voorzichtig zijn: te veel en hard tekeer gaan gij het scrubben, kan je huid beschadigen en de acne zelfs erger maken.

Nagelbijten
Hoezo zonde?
Ten eerste is het al niet echt hygiënisch: bacteriën komen zo in je mond terecht en je vingertoppen kunnen ontsteken. Daarbij komt ook dat het er niet echt verzorgd uitziet en je nogal nerveus overkomt als je constant op je nagels zit te knagen of aan velletjes zit te prutsen.
S.O.S.
Om nagelbijten te stoppen, kun je en speciaal product aanbrengen. Kies voor een nagellak in plaats van een lotion, want verwoede nagelbijters hebben de neiging om de lotion er snel af te  likken om daarna weet te kunnen bijten. Nagellak hecht zich beter aan je nagels.
Nog en paar tips om je nagels sterk en mooi te houden:

  • veel handcrèmes bevatten ook voedende bestanddelen voor je nagels,
  • het beste is om je nagels te vijlen en niet te knippen. Door knippen worden je nagels broos,
  • vijl je nagels in één richting,
  • gebruik geen nagellak-remover met aceton, want die droogt je nagels uit,
  • gebruik rubberen handschoenen als je gaat poetsen, schoonmaakmiddelen bevatten vaak agressieve stoffen voor je handen,
  • lak je nagels niet altijd: ze krijgen zo te weinig lucht en zullen na een tijdje geel worden.
Zie ook volgende artikels:

Onmisbare make-up
Het beste van Dior
De 5-minuten manicure
home made spa
Zomer make-up
Bugdet mascara
Witte tanden
Algemene makeup tips
Parfumquiz
cellulite
Recente zoekopdrachten:
stick om pukkels uit te drogen | puistje f%C3%B6hn | pukkels fohnen | puistje uitdrogen met fohn | uitgeknepen puist fohn | puist uitdrogen met fohn | droogt je huid uit van bruin zonder zon |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -