zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Beste haarkleuring of gezonde haarkleuring

Beste haarkleuring of gezonde haarkleuring

De algemene tendens lijkt tegenwoordig wel hoe kleurrijker, hoe liever, maar...
De haren kleuren is meer regel dan uitzondering geworden. Maar is dat wel goed voor het haar?
We gingen op zoek naar tips om je haar te kleuren op een veilige en haarvriendelijke manier.

Verander de kleur van je haar niet te drastisch

Er zijn twee soorten haarkleuringen: de blijvende en de uitwasbare. Daartussen zit nog een heel gamma van natuurlijke kleuringen met planten, zoals Henna. De haren donkerder maken is meestal geen probleem. Ook een of twee tonen lichter maken lukt meestal wel vlot, maar een brunette die als blondine door het leven wil gaan vraagt om moeilijkheden.

Kies voor natuurproducten

Sterk blekende haarkleuringen bevatten ammoniak en waterperoxide. Volgens sommige onderzoeken zouden deze niet zo goed zijn voor de gezondheid.
Tegenwoordig is er een tendens om zo weinig mogelijk ammoniak te gebruiken. Vooral de kappers die werken met Aveda-producten voor haarkleuring, hebben een goede reputatie op dat vlak. De producten waarmee ze het haar kleuren (ook blond) bestaan voor 97% uit bestanddelen van natuurlijke herkomst die het haar niet beschadigen, maar integendeel verzorgen. Aveda en Kadus hebben in hun assortiment eveneens producten die vrij zijn van ammoniak en peroxide.
Ook Herbatint kleurt het haar (niet uitwasbaar) zonder de structuur aan te tasten, dankzij de specifieke samenstelling zonder ammoniak en andere agressieve chemische bestanddelen en met een extreem laag gehalte aan zuurstofwater. Herbatint dekt ook grijze haren en is beschikbaar in 30 kleurschakeringen. Verkrijgbaar via apothekers of speciale natuurwinkels.
L'Oréal is er met Inoa in geslaagd ammoniakvrije en geurloze haarkleurmiddelen op de markt te brengen die tot 3 tinten verhelderen of verdonkeren en perfect witte haren dekken zonder de hoofdhuid en de haarvezels te schaden. Het product bestaat uit een gel op basis van olie, een kleurende gelei die de ammoniak vervangt, zuurstofwater en beschermende cosmetische stoffen.

Tips voor haarkleuring

Het haar iets lichter maken met natuurlijke haarkleuring kan ook:

Bruin haar:
Laat een handvol rozemarijn 10 minuten trekken in heet water, laat wat afkoelen, filter en gebruik als laatste spoeling.

Zwart haar:
Laat een handvol salie of lavendel in 10 minuten in heet water trekken. Filter dit en spoel het haar hiermee voor het wassen.

Rood haar:
Doe een handvol goudsbloemmetjes in heet water en laat 10 tot 20 minuten trekken. Filter en speol het haar hiermee voor het wasen.

Zie ook volgende artikels:

Onmisbare make-up
Het beste van Dior
De 5-minuten manicure
home made spa
Zomer make-up
Bugdet mascara
Beautyzonden
Witte tanden
Algemene makeup tips
Parfumquiz
Recente zoekopdrachten:
herbatint haarverf ervaringen | haarvriendelijke haarverf | inoa haarverf ervaringen | herbatint ervaringen | ervaringen inoa kleuring | haarkleuring zonder ammoniak en waterstofperoxide | inoa gezonde kleuring |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -