zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Overwin je complexen

Overwin je complexen

De zomer staat weer voor de deur, maar toch is dat altijd een periode voor vele vrouwen van grotere stress.  Hun buikje is nog wat te groot na de winter, dat moet weg en de cellulitis moet worden weggewerkt.  Vele vrouwen lopen daardoor wat onzeker rond, waardoor de problemen eigenlijk alleen maar vergroten.  Waarom kijken wij dan niet eens objectief naar ons uiterlijk? Probeer je complexen te overwinnen !

Om je complexen te overwinnen is de eerste stap accepteren dat er tekortjes zijn in aan je lichaam.  De stereotype gedacht van slanke en strakke lijntjes moet worden weggedacht.  Wist je dat er maar heel erg weinig vrouwen rondlopen met de ideale maten? Wees blij met wie je bent en over je lichaam.

Er zijn natuurlijk wel enkele dingetjes die je complexen doen vergeten, door – natuurlijk – er beter te proberen uitzien. Dat begint eigenlijk vrij eenvoudig: een goede verzorging is nodig, verwijder daarom alle overtollige haartjes, spendeer wat tijd aan je voeten en een zonnecrème die je huid doeg glanzen kan ook al wonderen doen.  Maar niet zozeer de producten die je gebruikt zijn zo belangrijk, het is eveneens nodig om een fiere houding aan te nemen: loop rechtop, zelfvertrouwd.  Dit heeft een grote weerslag op je uiterlijke vertoning!

Wanneer je deze zomer het strand wil verkennen en je voelt je nog steeds onzeker of onwennig over je lichaam dan zijn volgende tips misschien wel leuk om je complexen te vergeten: 

  • Als je thuis bent, loop gerust rond in je bikini of badpak. Wat kan jij dat schelen? Niemand ziet dat, en zo kan je alvast wennen aan je lichaam zelf, want complexen zitten veelal tussen je twee oren.
  • Als je buiten in de tuin werkt, de was ophangt of de auto wast kan dit ook superleuk zijn in je bikini. Als het mooi weer is tenminste, want zo wordt je lichaam alvast wat gewend aan de eerste zonnestralen en krijg je de eerste bruine tinten (waardoor je ook wat mooier zal lijken)
  • Ga ook naar het zwembad. Iedereen loopt daar in badpak of bikini rond, niemand zal het ongewoon vinden dat net jij daar ook loopt.  Vergelijk jezelf eens met de andere vrouwen, bekijk hun foutjes en bedenk dat jouw buikje eigenlijk nog goed meevalt of jouw benen eigenlijk helemaal niet zo dik zijn.  Hierdoor zullen je complexen zeker ook verminderen.
  • Zeg tienmaal per dag luidop “ik ben een slank konijn!”

Het beeld van de ideale vrouw wordt geschapen door de media. Veel vrouwen willen zich daar dan ook aan spiegelen, wanneer dit niet lukt zijn we soms wat ontevreden, daardoor ontstaan onze complexen.  Reclame moet nu eenmaal verkopen, maar daarvoor zijn slechts een weinig van ons ‘bruikbaar’. Bedenk dat ook zij schoonheidsfoutjes hebben, die meestal met photoshop worden weggewerkt.  Probeer je sterke uiterlijke punten te vinden, de mindere kantjes proberen we dan gewoon te camoufleren.  

Laat zeker die negatieve kantjes je leven niet domineren, complexen stapelen zich hierdoor op. Probeer ze gewoon weg te lachen, humor is een mooie gedacht in het leven.

Zie ook volgende artikels:

Kerstinkopen: do's & dont's
Breezersletjes & comadrinken
Miss world 2007
zelfdoding
ideale babygeschenken
Lichaamstalen
Recente zoekopdrachten:
complexen overwinnen | complexen over uiterlijk | onzekerheid uiterlijk overwinnen | complexen lichaam | zoetie.eu | onzekerheid lichaam overwinnen | lichaams complexen |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -