zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

ECO-wagen rijdt zuinig met zachte voet

ECO-wagen rijdt zuinig met zachte voet

Veel chauffeurs slagen er niet in om met een zuinige wagen ook weinig brandstof te verbruiken. Dat blijkt uit een praktijktest van de autovereniging VAB. Een betere opleiding om het brandstofverbruik te verminderen dringt zich op.
en zuinige en dus milieuvriendelijke wagen aanschaffen is geen garantie voor een laag benzine- of dieselverbruik. De manier waarop het voertuig wordt gebruikt, is nog altijd doorslaggevend om een laag verbruik te bereiken. Tijdens een praktijktest naar aanleiding van de verkiezing van de Gezinswagen van het Jaar 2007 van de Vlaamse Automobilistenbond, waaraan zeventien gezinswagens deelnamen, bleek dat het merendeel van de testrijders geen brandstofvoordeel haalde uit de zuinigste wagens.


   Voor het eerst maakten vier ecowagens deel uit van het testpark. Die wagens zijn door hun concept en constructie heel zuinig. Maar ook de fiscale voordelen op de milieuvriendelijke wagens met een lage CO2-uitstoot (een directe korting van 3 of 15 procent op de kostprijs) maken die auto's financieel bereikbaar voor een ruimer publiek.
Er werden twee types van ecowagens getest: de hybride gezinswagen en de zuinige dieselwagen met roetfilter. Maar de testgezinnen konden het potentieel van die zuinige wagens niet omzetten in een lager gemiddeld verbruik. Met de hybride wagens zoals de Toyota Prius lag het verbruik nog 64 procent hoger dan het normverbruik, bij de zuinige dieselwagens zoals de VW Polo BlueMotion en de VW Passat BlueMotion, lag het verbruik zelfs 73 procent hoger dan het normverbruik.

Niemand haalt de norm
Maar het moet gezegd dat niemand, zelfs geen professionele testrijder, het normverbruik van de autoconstructeur kan halen. Het normverbruik wordt op een gestandaardiseerde wijze (rollenbank) gemeten en is altijd lager dan het verbruik op de weg. Toch is het verschil tussen het gemiddeld verbruik van een professionele testrijder en dat van een modale chauffeur erg groot. De testrijder van VAB slaagt erin om met een zuinige rijstijl het meeste voordeel te halen bij de dieselwagen met roetfilter. Hij verbruikte amper 6 procent meer dieselolie dan het normverbruik. Bij de hybride wagen joeg de piloot er 31procent meer benzine door dan het normverbruik, maar dat is toch nog de helft zuiniger dan de gewone chauffeur.
`Nog veel chauffeurs zijn zich niet genoeg bewust van de tips waarmee ze aan ecodriving kunnen doen. Voor vrouwen is de auto technisch vaak nog een grote onbekende, wat nefast is voor het verbruik', zegt Maarten Matienko, de woordvoerder van VAB.
Rijden aan 50 kilometer per uur in de stad of de dorpskom doe je het zuinigst in vierde versnelling. Maar weinigen volgen die raad. Meestal wordt in een te lage versnelling gereden, waardoor de motor meer verbruikt. Je kan dat meestal ook horen, want hoe hoger in de toeren, des te meer lawaai de motor produceert. Liefst 18 procent van de vrouwen (en 8 procent mannen) rijdt in tweede versnelling tegen 50 kilometer per uu. Amper 8 procent van de vrouwen schakelt dan naar de vierde versnelling, tegenover 22 procent van de mannen.
Met een dieselauto schakel je best bij 2.000 toeren al over naar een hogere versnelling, want hoe hoger het toerental, hoe hoger het verbruik. Doorgaans wordt er te laat naar een hogere versnelling geschakeld. Volgens het onderzoek bij 60 gezinnen en 91 chauffeurs jaagt 31 procent van de mannen de motor op tot 2.500 toeren vooraleer van tweede naar derde te schakelen. Tien procent van de vrouwen doet dat zelfs pas vanaf 3.000 toeren. Amper 17 procent van de mannen (3 procent vrouwen) schakelt heel zuinig vanaf 1.500 toeren van tweede naar derde versnelling.
Ook bij het stilstaan kun je sparen. Sta je langer dan een minuut stil aan een spooroverweg, dan loont het de moeite om de motor af te zetten. Maar 32 procent van de vrouwen (30 procent mannen) doet dat nooit. 29 procent van de vrouwen zet de motor wel onmiddellijk af (21 procent mannen). Pas na een vijftal minuten schakelt 49 procent van de mannen de motor uit.

Bandenspanning controleren
Een te lage bandenspanning is nefast voor het verbruik maar ook voor de slijtage van de banden. 42 procent van de vrouwen (27 procent mannen) controleert echter nooit de bandenspanning en beschouwt dat als een taak van de . garagehouder. Helaas rijden veel automobilisten maar een keer per jaar naar de garage voor een onderhoudsbeurt. De bandenspanning controleren is dan ook niet evident. De tankstations bieden verschillende systemen aan voor het controleren van de spanning en sommigen hanteren andere schalen voor de bandendruk.
Nu heel wat gezinnen op wintersportreis vertrekken, monteren ze een bagagerek of een skikoffer. Weet echter dat zo'n imperiaal gauw een meerverbruik van een liter veroorzaakt. Toch zegt 11 procent van de chauffeurs dat ze de dakkoffer of het fietsenrek niet meteen demonteren na het gebruik en er nog een hele tijd mee blijven rijden.
De VAB raadt ook aan om bewuster om te springen met de airconditioning. Een airco kan het verbruik met een halve liter doen stijgen. 44 procent van de mannen (42 procent vrouwen) zegt de airco altijd te gebruiken. 58 procent van de vrouwen (56 procent mannen) zet de klimaatregeling alleen aan als ze dat nodig vinden.


 

Zie ook volgende artikels:

De weg van ons afvalwater
Water brengt leven in de tuin
Interieur trends
kleur en design
Recente zoekopdrachten:
bagagerek polo bluemotion | voordelen eco auto | gezinswagen laag verbruik | bagagerek prius | dakkoffer polo bluemotion | vrouwen lage bandenspanning | hybridegezinswagen |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -