zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Emocore en hun cultuur daarrond

Emocore en hun cultuur daarrond

Roken
Omdat roken ook als een drug beschouwd kan worden ( door het feit dat het een hoog nicotine gehalte bevat en je er dus ook verslaafd aan kan geraken ), is dit vooral bij emo’s ook de moeite waard om te vermelden. Vele emo’s roken namelijk, niet alleen omdat dat ‘in’ of ‘cool’ is, maar omdat het zogezegd een ‘kalmerende’ werking heeft ( zoals op alle andere mensen, … ) wanneer ze in stresssituaties, … verkeren. In feite maakt roken mensen juist onrustig, omdat tabak een stimulerend middel is. Velen zijn dan ook verslaafd aan roken door de toevoeging van de stof Ammonia aan tabak. Dit zorgt er namelijk voor dat de verslaving aan nicotine groter wordt.

Drugs
Over het drugsgebruik bij emo’s zelf is aanvankelijk weinig bekend. Op het internet is er dan ook weinig over te vinden. Het feit dat emo’s drugs zouden gebruiken, kom je wel eens tegen op forums of blogs, maar daar blijft het dan ook bij. Wanneer we kijken naar meningen van mensen op forums e.d. zien we dat deze echter zeer verdeeld zijn. Sommigen beweren namelijk dat emo’s joints roken of marihuana gebruiken wanneer de pijn die ze ervaren door middel van zelfverminking nog niet is weggegaan of verminderd. Ze grijpen dan naar hallucinogenen middelen zoals hasj, joints en marihuana, waardoor ze een soort van dromerigheid ervaren, waarbij de meeste creatieve en wildste gedachten in de geest van de gebruiker kunnen ontstaan.

Cultuurverspreiding
Erg veel was er niet te vinden over de cultuurverspreiding van emo's .
Via de media (BV joepie) maken emo's gebruik om hun stijl van leven te tonen en aan te moedigen. Sites zoals Noxa en Myspace zijn een van de belangrijkste bronnen om duidelijk te maken waar emo voor staat en waarom andere mensen ( vooral jongeren) zich moeten aansluiten. Doorheen de jaren onderging de emo-cultuur een verandering (zoals Mieke) al zei in de muziek. De emo-style heeft ook grote invloed op niet emo's zoals hedendaagse punkers.
Doordat ze aan automutilatie doen, worden emo's vaak verkeerd bekeken en begrepen door de maatschappij. Emo's zeggen dat ze dit enkel doen als ze echt down zijn maar de maatschappij ziet het eerder als gestoordheid. Hierdoor ontvangen veel emo’s hatemail. Hun kledingstijl en manier van doen wordt niet door iedereen geaccepteerd. In deze hate - mails zeggen de anonieme zenders dat emo’s ongewenst zijn en enkel aandacht zoeken. Vaak kennen deze mensen niet de echte persoon wie achter het uiterlijk schuilt.

Emo-taalgebruik
Op google beschrijft emo taal het als volgt:
Een taal die door gevoelige en verergerde tieners gebruikt wordt. De taal wordt gebruikt in gevallen waarbij emo's hun gevoel, kledingstijl en muziekstijl beschrijven met expressieve woorden( veel emoties). Door dit taalgebruik vinden andere mensen het niet fijn om in de buurt van Emo's te zijn. Ze voelen zich niet comfortabel in hun aanwezigheid.
Ook wordt hun taalgebruik wel emo slang genoemd. Dit betekent dat de emo's hun manier van doen en houdingen gaan beschrijven aan de hand van emomuziek of het gevoel van ongelukkigheid. Het woord emo wordt ook gebruikt als zelfstandig naamwoord. Bv ( to be emo) dit wordt vaak gebruikt om iemand te beschrijven aan de hand van het emo stereotype.
Emo's drukken hun gevoelens uit in hun gedichten. Hierbij gebruiken ze 'gewone' woorden zodat de rest van de maatschappij begrijpt wat ze bedoelen en voelen.

Groepsleven
Over het groepsleven van emo’s was echt niet veel te vinden.
Wat wel opviel was dat dat het emo zijn en emo’s zelf elkaar steunen en er echt 100% achter staan. Wanneer ze moeilijke tijden doorstaan steunen ze elkaar via noxa en myspace door elkaar op de beuren. Ook drukken ze hun gevoelens uit in hun gedichten en plaatsen die op het internet zodat andere emo’s en “gewone” mensen kunnen zien wat ze voelen. Juist doordat mensen hatemail naar emo’s gaan zenden, moedigen ze hun meer aan om door te zetten. Dit heeft juist het omgekeerde effect op hun. Eigenlijk lachen de emo’s hierbij, het doet hun niets. Ze proberen mensen ook niet echt te lokken naar de “emo-side” maar maken steeds opnieuw duidelijk in blogs en via myspace waar het emo zijn voor staat.

Actualisering
Bij ons zie je ze meer op straat rondlopen dan dat ze in de actualiteit komen. Vooral in tienertijdschriften als ‘Joepie’ vind je hele artikels over hoe je emo wordt. In Amerika schenken hele nieuwsprogramma’s aandacht aan de gevaren van het ‘emo –zijn’. Ze willen de ouders waarschuwen voor de slechte elementen die in de jeugdcultuur voorkomen zoals zelfverminking, de zwartgalligheid en de depressiviteit in de muziek en hun doen. Buitenstaanders hebben schrik dat de hele emo-cultuur de mensen gaan verzieken, daarom dat er zoveel kritiek op is. Sites als ‘hoe word je emo’ schoten als paddestoelen uit de grond en de hele cultuur breidde uit in een korte tijd. 13jarige meisjes kleedden zich zwart en het emo-zijn werd plots bekend. Het liet de jongeren toe zich te verdiepen in hun problemen, maar dit zorgde voor nog meer problemen. Maar ook niet-emo’s zijn in de cultuur geïnteresseerd. Skinny pants zijn nu helemaal ‘in’ en beïnvloeden ook andere stijlen. Zelfs Hollywoodsterren dragen ze. Zo komt het hele gebeuren toch in de actualiteit en krijgt het meer bekendheid.

Zie ook volgende artikels:

Krezip vol4
Marco Borsato
Shuffel tutorials (video)
Leren jumpen
emo muziekstijl
Wat is emo en emocore
Kledij voor the emocore
Melbourne shuffle
indie, dressy en nerdy emo
Recente zoekopdrachten:
emo taalgebruik | httpwww.zoetie.euemocore_cultuur.htm | waar vind je emos | volledige woord van emo | tienertijdschrift roken | waar staat emo voor | emo drugs |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -