zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Foundation

Foundation

Foundation
Met een op de juiste manier aangebrachte foundation kan elke teint er gezond uitzien. Het is de bedoeling dat de huid een zo natuurlijk mogelijke en onopgemaakte uitstraling krijgt. Bent u op zoek naar een geschikte foundation, houd dan rekening met uw huidtype, de mate waarin u oneffenheden weg wilt werken en het beoogde resultaat. En denk eraan: foundation is een van die producten die u dagelijks gebruikt, dus als u op de juiste manier investeert, zult u daar later profijt van hebben.

Soorten
De sticks of stiften kunt u met de vingertoppen of een sponsje aanbrengen en dekken licht (transparant) tot middelmatig. Voor het beste resultaat brengt u de foundation laagje voor laagje aan. Het is eenvoudiger om foundation aan te brengen dan hem te verwijderen. Compactloundation is poeder en foundation in één. Dit zijn crèmige substanties die een matte finish geven en in olievrije versies verkrijgbaar zijn. U kunt ze nat (met een vochtig sponsje) aanbrengen, zodat ze optimaal dekken, of met een droog sponsje, voor een natuurlijker uiterlijk. Als u weinig tijd hebt, zijn compactfoundations ideaal, want ze zorgen in een mum van tijd voor een geweldig resultaat. Vloeibare foundations dekken goed en u hebt de keuze uit verschillende finishes. Getinte dagcrèmes en mousses zijn transparant, dus ideaal voor de jonge huid.

Huidtypen
Als u een gevoelige huid hebt, kunt u beter uitkijken naar producten die geen bestanddelen bevatten die een reactie kunnen veroorzaken, zoals parfum, chemische zonnefilters en fruitzuren. Een droge huid heeft behoefte aan rijke, crèmige foundations die de vochtigheidsgraad verbeteren en antioxidanten bevatten, die beschermen tegen beschadiging door luchtvervuiling. Voor vette probleemhuiden zijn er olievrije producten met vetabsorbeerders tegen het glimmen. De normale huid verdraagt elke soort foundation. Bij heet en vochtig weer heeft elk huidtype veel baat bij een vetvrij product.

Foundation aanschaffen
Om de foundation te vinden die het beste bij uw huidkleur past, brengt u drie tinten in strepen aan op de wang en over de kaaklijn. De foundation die met de huid 'samensmelt' is de juiste. De kleur moet overeenkomen met de kleur van uw hals, want daar werkt u naar toe. Als u niet de juiste kleur kunt vinden, kunt u naar speciaal gemengde foundations vragen. Bekijk de nieuwe kleur ook altijd even bij daglicht. U kunt uw make-up overigens altijd beter bij daglicht aanbrengen. Is dat niet mogelijk, koop dan een 'daglichtlamp' in een lampenwinkel. Als u een nieuwe foundation uitprobeert, is het verstandig een kwartiertje te wachten voordat u een beslissing neemt, want door het vet van uw huid kan de tint donkerder worden.

Belangrijke informatie
Als u de foundation dagelijks gebruikt, moet hij een beschermingsfactor 15 hebben. Deze factor moet in de zomer nog hoger zijn, want de zon is voor 90% verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering van de huid. Ook antioxidanten beschermen de huid tegen zichtbare veroudering. Lichtreflecterende deeltjes zorgen voor een egale finish en onttrekken de aandacht aan donkere kringen en gezwollen oogleden.

Deskundig advies
Zorg ervoor dat uw vingers of het sponsje schoon zijn. Werk bij het aanbrengen van de foundation vanaf het midden van het gezicht. Zet stipjes op de wangen en het voorhoofd en werk naar buiten toe. Dep uw gezicht zachtjes met een tissue om het teveel te verwijderen. Zorg ervoor dat u de huid nooit uitrekt als u de foundation aanbrengt. Breng de foundation ook aan op de oogleden en de lippen, als basis voor oogschaduw en lippenstift. Indien u niet zo handig bent, kunt u eerst een sponsje gebruiken en daarna met vochtige vingertoppen de foundation verder uitsmeren tot over de halslijn.

Zie ook volgende artikels:

Poeder
Lippenstift
Gekleurde wangen
Oogschaduw
Ooglijntje
Basis make-up
Concealer
Recente zoekopdrachten:
foundation weghalen | foundation verwijderen | vet erafhalen voor foundation | foundation verwijderen van gezicht | verwijderen foundation gevoelige huid | verwijderen v Foundation | foundation eraf halen |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -