zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Gekleurde wangen met rouge

Gekleurde wangen met rouge

Rouge

Bent u niet uitgerust met mooie hoge jukbeenderen? Geen probleem! Met de juiste rouge kunt u alles bereiken. Of u nou crème- of poederrouge gebruikt, het geheim zit in het creëren van een natuurlijk effect. Net als met andere make-up is de keuze voor crème of poeder afhankelijk van uw eigen voorkeur. Crème- of gelrouges 'smelten' op de huid en zijn gemakkelijk aan te brengen. Poeder kan snel aangebracht worden. Deskundigen adviseren de rouge af te stemmen op de foundation. Bij een crèmige foundation kunt u beter een crèmerouge nemen en bij poederfoundation een poederrouge.

Kleuren
Knijp in uw wangen, kijk goed naar de kleur en stem de kleur van de rouge daarop af. Voor een zo natuurlijk mogelijk effect kiest u een rouge die een tot twee tinten donkerder is dan uw huid. U hoeft niet allerlei verschillende kleuren aan te schaffen; koop één kleur (zoals warm beige of lichtbruin) die bij alle make-up past.

Toepassing
Breng de rouge pas aan als u zich helemaal hebt opgemaakt; u kunt dan precies de juiste hoeveelheid bepalen. Een snelle en betrouwbare manier is even te glimlachen en de rouge op de appeltjes van uw wangen (waar u bloost) aan te brengen. Zet ze niet te zwaar aan als u een rond gezicht hebt. Voor het vormgeven van de jukbeenderen brengt u de rouge in kleine ronddraaiende bewegingen onder het jukbeen aan. Om de wangen er zachter uit te laten zien, brengt u de rouge van boven naar beneden aan (anders strijkt u de poeder in de poriën, waardoor ze nog meer opvallen). Begin altijd op de wangen en werk naar beneden, waardoor de rouge geleidelijk vervaagt.

Deskundig advies
Gebruik rouge als 'finishing touch' van uw make-up. De kleur hoeft niet overeen te komen met die van uw lippen of ogen, maar moet voor het juiste evenwicht wel van dezelfde kleurenfamilie komen. Een oranje rouge bij een rode lippenstift is niet erg elegant, tenzij u juist graag wilt opvallen. In plaats van rouge kunt u ook een poeder gebruiken die donkerder is dan uw gewone gezichtspoeder. Gezichtspoeders voor de zwarte of gele huid zijn ook geschikte rouges voor de bleke huid.

Ongelukjes
Hebt u de rouge te zwaar aangebracht, verwijder die dan met een zachte poederdons en transparante poeder of druk voorzichtig met een vochtige make-upspons op de huid. Voorkom dit probleem door voorzichtig te werk te gaan met het aanbrengen van rouge. U kunt hem beter laagje voor laagje aanbrengen dan in een keer tegelijk.

Zie ook volgende artikels:

Foundation
Poeder
Lippenstift
Oogschaduw
Ooglijntje
Basis make-up
Concealer
Recente zoekopdrachten:
de juiste rouge | welke kleuren rouges voor wangen zijn er | welke rouge bij rode lippen | is creme rouge beter dan poederrouge | wat voor kleur rouge | rouge op wangen | poeder op jukbeenderen |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -