zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Haartips

Haartips

 

  

 • Een perfecte brushing-techniek
  Wil je dat jouw haar zoveel glans en zachtheid heeft alsof je net van bij de kapper komt, dan moet je ervoor zorgen dat je een perfecte brushing-techniek hebt.
  Eerst en vooral begin je hierbij met het “voordrogen”: hierbij laat je het haar naar voor hangen en neem je het water af met je vingers of handen. Het is belangrijk dat je niet gaan wrijven met een handdoek want dat zet je haarschubben open en zo creëert men een doffe look, door het haar te gaan droogwrijven met een handdoek zorg je er ook voor dat het haar gaat breken. Met een handdoek mag je hooguit je haar zachtjes kneden. Om het drogen iets snellen te laten verlopen kan je ook je handdoek om je haar wikkelen, op die manier wordt het vocht snel geabsorbeerd en droogt het haar snellen.
 • Gebruik je haardroger juist
  De warmterichting van de haardroger moet juist zijn dus is het aangeraden om het mondstuk van de haardroger steeds richt van de haarwortel naar de haarlengte. De warme luchtstroom moet van boven naar beneden gaan  om je haarschubben dicht te schroeien. Doe je dit omgekeerd dan gaan de haarschubben open en komt het haar heel ‘wild’ te staan.
 • Shampooresten
  Shampooresten maken je haar dof, snel vettig en moeilijk in model te brengen. Het is dus van uiterste belang dat je je haar goed uitspoelt. Het uitspoelen van het haar neemt het best ongeveer de helft meer tijd in beslag dan het wassen zelf.
  Voor het spoelen gebruik je liefst lauwwarm water.
 • Heb je droog haar?
  Droog haar voelt ruw aan en is broos en futloos. Het breekt zeer snel en het is moeilijk te stylen. De oorzaak van droog haar is een tekort aan talg. Om dit tekort iets in te vullen kan je tijdens het wassen de hoofdhuid goed masseren om de talgproductie te stimuleren. Zorg ervoor dat je de juiste haarverzorgingsproducten aanschaft die het haar ten volle beschermen en verzorgen.
 • Vet haar
  De oorzaak van vet haar is te zoeken bij een overactieve talgklier. De talgklieren zwellen op en scheiden overmatig vet af waardoor het haar snel futloos en sluik uitziet. Ook hier komt het er op aan om het haar met de juiste shampoo te behandelen. Het is ook belangrijk dat je tijdens het wassen de hoofdhuid niet te veel masseert want dit stimuleert de talgklier nog meer. Vet haar is moeilijk handelbaar. De overtollige vetafscheiding  is wel regelbaar, maar niet definitief oplosbaar.
  Bij lang haar kan het ook zijn dat het haar aan de hoofdhuid snel vet wordt en de haarpunten zeer droog en breekbaar zijn. Om dit aan te pakken was je je haar met een milde shampoo en breng je de crèmespoeling enkel aan op de haarpunten.
 • Lang haar
  Om je lang haar goed te kunnen verzorgen is voorzichtig zijn de boodschap. Lang haar gaat vlug klitten en ook de haarpunten zijn heel broos. Ga dus tijdens het wassen en het kammen van het haar niet de grove middelen gebruiken.
  De beste manier om je haar te ontwarren is een grote kam gebruiken met wijd uitstaande tanden. Tijdens het wassen, was je jouw haar rustig om zoveel mogelijk knoppen en klitten te vermijden. Na het wassen is het aanbrengen van een conditioner van groot belang, deze zorgt er namelijk voor dat je haar glanst en zacht is. Het zorgt er ook voor dat het haar makkelijker handelbaar is en zodat de knopen makkelijk uit te kammen zijn. Kam het haar rustig en begin onderaan bij de punten en eindig bovenaan.
  Bij het föhnen is het belangrijk dat je laagje per laagje van onder naar boven werkt, föhn je haar ook niet te warm want dit is slecht voor je haar en maakt het broos en breekbaar.
  Lang haar stylen is niet zo evident, daarom kan je gebruik maken van meerdere stylingproducten. Om te beginnen neem je schuim of mousse: dit verstevigt je haar en beschermt het tijdens het föhnen.
  Daarna geef je je coupe met gel of wax accenten. Heb je het gevoel dat je haar inzakt? Knijp dan regelmatig met je handen in je haar. Heb je echter korter haar? Gebruik dan extra strong stylingproducten; een gum of pasta. Dit zijn kauwgomachtige producten, die je in je haar kneed. Ze verharden je haar en geven je een 'unbreakable-look'.
 • Nieuwe look
  Ben je aan iets anders toe, dan is je haar kleuren de ideale oplossing. Let wel op want bij een nieuwe haarkleur hoort natuurlijk ook nieuwe make-up. Als je bijvoorbeeld donker haar kiest, kun je de lichte wenkbrauwen wat inkleuren met wenkbrauwpoeder. Op die manier ziet de haarkleur er natuurlijker uit en komen je ogen beter uit.

 

Zie ook volgende artikels:

Het beste van Dior
Onmisbare make-up
De 5-minuten manicure
home made spa
Zomer make-up
Beautyzonden
Bugdet mascara
Witte tanden
Algemene makeup tips
Parfumquiz
Recente zoekopdrachten:
je haar om je hoofd wikkelen | hoe wikkel je een handdoek om je haar | handdoek haar wikkelen | handdoek om haar wikkelen | Haar handdoek wikkelen | handdoek om je hoofd | haar in handdoek wikkelen |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -