zoetie: d body en beauty-portaalsite van Belgi & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Inleiding tot het kussen

Inleiding tot het kussen
Wat is een kus? Ja, daar vraag je me wat. Er wordt veel gezongen over kussen. Een kus kan een oorlog ontketenen. Politici geven ze aan baby's en de paus geeft ze aan het asfalt. Liefjes of minnaars of minnaressen, bij eerste hulp bij ongevallen, na een doelpunt, allemaal trekken we onze lippen wel eens tot een zoenmondje samen, al kan de reden daarvoor nogal eens verschillen. En als iedereen het doet, is er waarschijnlijk niet veel aan. Of wel?

In Casablanca, een film van Ingrid Bergman met Humphrey Bogart, komt een liedje voor en dat herhaalt steeds weer: 'Een kus is maar een kus'. Nou, dat liedje praat onzin. Als je 14 bent en je hebt nog nooit een vriendje of vriendinnetje gehad, en je ziet dat het er binnenkort wel eens van zou kunnen komen, dan is een kus helemaal niet 'maar' een kus: het is gewoon het aller-, super-belangrijkste in je leven. Het is het meest wereldschokkende en misschien wel ontzagwekkendste wat je kan overkomen. Het is zo belangrijk dat het je hele leven kan veranderen, en hoe je dat leven leidt.
Het moeilijke aan kussen is dat het niet automatisch gaat. Het is niet als met je ogen knipperen, ademhalen of boeren na twee blikjes cola. Over een kus moet je nadenken. Je moet je erop voorbereiden, je erin oefenen, je moet hem plannen. Je moet er vooraf van alles over weten.

Hoe weet je ooit of je een goeie kusser wordt, zonder raad of iemand om mee te oefenen? Wanneer weet je dat het goeie moment gekomen is om een kusje te geven en hoe weet je wanneer je ermee moet ophouden? Je kunt niet, net zoals je leert autorijden, ergens een 'L' aan vastmaken en een cursus volgen. En als je ergens leest dat je 'alleen maar moet ontspannen en de natuur haar gang moet laten gaan', dan word je belogen, neem dat van mij aan.

De eerste kus is een grote stap, het is een gebeurtenis in je leven. Het is het begin van je seksuele leven, van een nieuw soort vriendschap met het andere geslacht. Je doet op je eigen manier mee aan iets wat miljoenen je al hebben voorgedaan. En precies daarom heb je behoefte aan een gids die je op weg helpt, vr er moeilijkheden komen. Zoenen! Alle feiten op een rijtje.
In de volgende hoofdstukken bekijken we waarom mensen kussen en welke soorten kussen er zijn. We gaan op onderzoek naar de mythen en legenden over het tongzoenen, we zien hoe, waar en met wie je moet gaan kussen en daarna slaan we aan het experimenteren. En voor wie nu al op de rem gaat staan: kussen is opwindend, prikkelend, sensueel, sexy en zo veilig als wat. Iemand kussen dat je mond eraan blijft plakken is soms opwindender dan absolute naakte, runderlappenrauwe seks. Wat is dan een kus?

Kussen is een erg ondergewaardeerde vorm van contact. Te veel opgroeiende jongeren zien het kussen slechts als een klein opstapje waar je gauw moet afspringen, naar de wereld van de seks, en te veel volwassenen zien het als alleen maar een hoffelijk voorspel vr de seks.
Kussen is wat je ervan maakt. Het is zo lang en diep en teenkrullend heerlijk als je zelf wilt. Kussen kan de hele nacht doorgaan. ie kunt er een hele nacht opgewonden en geprikkeld bij blijven. En dat kan niet bij seks.
Kussen is de laatste drempel tussen seks en romantiek. Om er het beste uit te halen, moet je er tijd en verbeelding in stoppen. Als je toelaat dat het een verplicht nummertje wordt, zal het je gaan vervelen. Maar je kunt het levendig en fris houden door je manier van kussen en wat je ondertussen doet, eet, ruikt, draagt en waar je bij het kussen naar luistert steeds weer te veranderen en te vernieuwen.

Zie ook volgende artikels:

Blijf haar superman
Valentijntips
tips valentijn
Zoenen in Gent
Praten en oogcontact tijdens zoenen
handkussen en oorkussen
Verschillende soorten kussen
romantische uitjes
Leren tongzoenen
vingerkussen, vingerzuigen, nekkussen en zuigzoenen
Recente zoekopdrachten:
inleiding zoenen | %6B%75%73%73%65%6E %65%6E %73%65%6B%73 %67%72%6F%74%65 %73%74%61%70 | inleiding over zoenen | zoenen feiten en eyad | korte inleiding over zoenen | - een zoen kan alles veranderen%F0%9F%92%8B | een zoen kan alles veranderen |
Fringe bikini d trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -