zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Konijnen in huis. Draag zorg voor jouw nijntje

Konijnen in huis. Draag zorg voor jouw nijntje

Er zijn nogal wat probleempjes om konijnen in huis te halen. Sommige mensen doen dit impuslief want een klein lief konijntje is toch zo schattig.  Eigenlijk geldt dit voor ieder soort huisdier. Koop nooit een huisdier impulsief, zonder dat je ervoor opzoeking hebt gedaan of weet hoe je dat dier moet behandelen. Onderstaande tekst gaat over konijnen.  Later volgen wellicht nog andere dieren.

Wil je dat het konijn ook van jou houdt?  Probeer dan het knaagdiertje op de juiste manier vast te houden.  Afhankelijk van de grootte en het gewicht zal je het konijn op een andere manier moeten opnemen.
Benader het konijntje zodat het diertje ziet dat er iemand naar hem (of haar) komt om het op te nemen.  Streel nijntje een beetje over zijn neusje of doe andere dingen dat je konijntje graag heeft om hem/haar op zijn gemak te stellen.  Dan zijn er enkele manieren om het konijn goed op te nemen, maar wees vooral voorzichtig met hoe je het doet.

Methode 1:
- Neem Nijntje vast met je rechterhand aan zijn borst (als je rechtshandig bent natuurlijk) net onder de voorpootjes zodat je vingers goed onder zijn armpjes zit.
- Ondersteun met je andere hand het konijntje
- Hef het diertje op en hou het op hoogte van uw borst.

 
 

Methode 2:
- Sla beide handen rond het middel van het konijn tussen de voor en achterpoten.
- Hou het konijn vast in je armen op een manier dat het veilig is voor het diertje
- Streel het diertje over de kop wanneer je dit doet, op die manier zal het konijn zich minder verzetten of angstig worden

Zorg ervoor dat je altijd zachtjes het konijn opneem of weer terugzet. Gooi het in geen geval op de grond. Als het konijntje begint te bijten of te schoppen, dan scheelt er wellicht iets.
Oefening baart kunst, ook met jouw konijntje.  Hoe meer je er mee bezig bent en streelt en opneemt, hoe sneller het konijn dat gewend zal worden en ook toelaat om dat te doen.

 

Let op de ruggegraat van een konijn, die zijn erg gevoelig, dus behandel het diertje zoals een babytje.  Hun sterke poten kunnen hun ruggegraat beschadigen wanneer ze te hard schoppen om los te komen. Let hierbij dus goed op!
Hun poten zijn niet erg flexibel, probeer dus die altijd in de natuurlijke houding te houden.
Probeer het konijn niet direct terug te zetten wanneer het zich verzet. Op die manier zal jouw diertje leren dat “hé, wanneer ik schop of stamp krijg ik mijn eigen zin.” Op die manier maak je kans dat je een agressief en zelfzuchtig konijntje kweekt. In plaats daarvan hou je beter het konijn goed dicht bij je vast, en als het kalm is dan terugzetten in het kooitje.  Hopelijk leert het dan van “als ik kalm ben, heeft mijn baasje mij iets extra’s”.


Zie ook volgende artikels:

tips en trucs met eitjes
de ideale sportschoenen
nieuwe partydrink
Ontspannen in bad
Recente zoekopdrachten:
hoe konijnen bezighouden | konijntjes | konijn bezig houden | omgaan met konijnen | omgaan konijnen met andere dieren | hoe konijnen bezig houden | hoe houd je je konijn bezig |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -