zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Een aanbidder afwijzen. Niet gemakkelijk !

Een aanbidder afwijzen. Niet gemakkelijk !

Je kent het wel, je hebt een date gehad, maar die is je niet zo goed bevallen en je zou liefst van al nooit meer afspreken.  Of wat doe je wanneer een collega op het werk of iemand van school naar je komt en zegt dat hij of zij je wel ziet zitten en graag even samen uit eten gaat. Pech, want jij ziet dat nu juist niet zitten, die kerel is echt LELIJK, … maar zoiets zeggen wij vrouwen natuurlijk niet. Dus, … euhm, ja wat doe je dan wel?
Een artikeltje van zoetie over aanbidders afwijzen oftewel: liefde afwijzen.

Iemand afwijzen mag je nooit brutaal doen, en dus zien er vele meisjes of vrouwen zich geen andere mogelijkheid om toch eens samen uit te gaan. Even op de tanden bijten, blijven lachen en vooral niets laten merken. S’avonds vermoeid thuiskomen, volledig geïrriteerd en in het achterhoofd denk je, verdorie, zonde van die tijd… Je had hem beter wel afgewezen, maar dat lokte misschien boze reacties uit, of was hij misschien heeeeel erg teleurgesteld. Wat had je dan kunnen doen om iemand hoffelijk af te wijzen?

 
  •  Denken dat je hem kan afwimpelen door vage expressies te gebruiken zoals “we bellen wel nog eens” kan misschien verkeerd over komen.  Het is beter om direct te zeggen dat je er niet helemaal goed bij voelt en er van jouw kant toch niets zal gebeuren.  Eventueel kan je hier een versterkende factor gebruiken en zeggen dat je het zo ontzettend druk hebt met je werk dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om iets meer op te bouwen.  Deze hint zal de persoon voor jou wellicht wel snappen.
  • Misschien is het ook iets anders, je vindt die persoon wel iets hebben, maar de dingen die je soms samen doet zijn niet erg bepaald gezellig. Zo kan je bijvoorbeeld iemand graag hebben waarmee je af en toe een reisje of een uitstapje maakt, maar terwijl die uitstapjes helemaal niet gezellig voor je zijn. Zeg hem of haar dat dan ook eerlijk. Een goede vriend of vriendin zal dat wel begrijpen.
  • Ga vooral nooit de negatieve kanten van de ander belichten voor het feit dat jij hem wil afwijzen voor zijn liefde.  Zeg niet van “ik zie het niet zitten want jij spreekt zo weinig over je gevoelens, ik vind geen diepgang in jou…”.  Het is misschien beter om het anders te formuleren zoals bijvoorbeeld “onze ideeën over de liefde en het leven liggen toch iets te ver van elkaar, misschien is het beter elk onze weg te gaan…”.  Dan zal de ander denken van: “ja, misschien klopt dat wel, we zijn niet goed samen, het ligt niet aan mij”. En vooral dat laatste is positief, die persoon voelt zich niet schuldig omdat het niet lukt, terwijl het eigenlijk wel daarom is (maar dat hoef je dus niet te zeggen)
  • Als je dan toch geen blijf weet met een aanbidder dan kan je hem dus moeilijk zeggen van : jij bent te lelijk of te dom voor mij.  Je kan dan beter gewoon zeggen “je doet me wel heel erg veel denken aan mijn ex”, of ‘ik hou niet zo van die actieve sporten, ik lig liever gezellig in de zetel, …” Bij iedereen is wel iets te verzinnen waarom het uiteindelijk niet zou lukken tussen jullie.  Maar zeg hem wel duidelijk dat je niet meer van plan bent om nog af te spreken. Als hij een volhouder is zal hij met die hints geen rekening houden.

Iemands liefde afwijzen of een aanbidder afwijzen blijft sowieso niet gemakkelijk. Mochten hier nog enkele tips rond komen dan horen wij dat heel erg graag van jullie !


Zie ook volgende artikels:

Eerste stap
Verliefd maar
Versiertips
Ontmoet zijn ouders
Je eerste kus
Liefdesverdriet
Gaat mijn partner vreemd?
Omgaan met liefdesverdriet
Ex terugwinnen
Recente zoekopdrachten:
dromen over afwijzen aanbidder | omgaan met aanbidders | aanbidder afwijzen | iemand afwijzen liefde | collega afwijzen | afwijzen etentje | persoon die je afwijst blijven zien |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -