zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Lippenstift

Lippenstift

Lippenstift
Een van de eenvoudigste en snelste manieren om er ineens heel anders uit te zien. U hoeft de kleur van uw lippenstift niet per se af te stemmen op de kleur van uw nagellak of uw garderobe. Het belangrijkste is dat de kleur past bij de rest van uw make-up en bij de kleur van uw huid. Degenen met een olijfbruine teint zijn gebaat bij kleuren met een warme ondertoon die de huid opvrolijken, zoals de lichtbruine of bruinrode tinten van bessen en wijn. Een blanke teint heeft warme perzikkleurige of roze ondertonen nodig. Mensen met een heel lichte huid kunnen bijna elke kleur dragen. De donkere huid komt het beste tot zijn recht met dieprode kleuren met donkerblauwe of paarse ondertonen of diepbruine met paarse, blauwe of wijnrode ondertonen.

Soorten lippenstift
Een nieuwe kleur moet u niet op de rug van uw hand testen, maar op het topje van uw vinger. waar de huidkleur het meest op die van uw lippen lijkt. Bovendien kunt u de vinger dicht bij uw mond houden. Glanzende lippenstiften zijn mooi transparant, maar moeten vaak bijgewerkt worden. Matte lippenstiften dekken goed, maar hebben de neiging te droog te worden en er saai uit te gaan zien. Kijk daarom uit naar halfmatte lippenstiften. Crèmige lippenstiften dekken redelijk, glimmen iets en bevatten vaak conditioners, waardoor ze geschikt zijn voor droge lippen. Transparante lippenstiften zorgen net als lipgloss voor een vleugje kleur en blijven langer zitten. Ze zijn ideaal als u zich wat lichter op wilt maken, bijvoorbeeld in de zomer. Lipgloss heeft de neiging uit te lopen. Gebruik daarom een lippotlood die op de kleur van uw lippen lijkt. Breng de gloss in het midden van uw boven- en onderlip aan en druk de lippen op elkaar.

Vormgeven
Als u uw lippenstift zonder kwastje aanbrengt, zal hij na verloop van tijd een bepaalde vorm krijgen. Deskundigen hebben deze vormen gekoppeld aan bepaalde typen mensen. Als de lippenstift plat is, bent u een rustige, sportieve persoon die van het buitenleven houdt. Als de bovenkant rond is, bent u aardig en romantisch. Een sterke, hellende kant betekent dat u een evenwichtige persoonlijkheid hebt. Ingekruld aan de hoeken en naar het midden toelopend, duidt op een dominante persoonlijkheid.

Deskundig advies
Als u van donkere lippenstift houdt, maar aan uw behendigheid twijfelt, kunt u hem het beste met het topje van uw vinger kloppend aanbrengen en bedekken met lipgloss. Om te voorkomen dat lippenstift achterblijft op een glas, likt u voorzichtig even langs de rand voordat u een slok neemt. Hebt u altijd lippenstift op uw tanden, doe dan de middelvinger in uw mond, tuit uw lippen en trek de vinger terug. Als u weinig tijd hebt, kunt u beter geen donkere of felle lippenstiften gebruiken, want die moeten nauwkeurig worden aangebracht. Gebruik liever een gloss of een neutrale kleur. Als de lippenstift de neiging heeft in de fijne lijntjes rond uw mond te kruipen, kunt u met een lippotlood uw lippen vormgeven en inkleuren voordat u de lippenstift aanbrengt. U kunt echter ook een lippenstift nemen die mat opdroogt.

Lippenpotlood
Gebruik potloden niet alleen om de lippen te omlijnen, maar om het hele gebied vorm te geven en in te kleuren. Het potlood zorgt ervoor dat de lippenstift langer blijft zitten. Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat brengt u kleine streepjes aan langs de lipranden, wrijft u ze uit met uw vingertoppen en kleurt u de lippen verder in. Hebt u droge lippen, waardoor het lippotlood lastig aan te brengen is, dan kunt u eerst wat lippenbalsem aanbrengen en die met een tissue afdeppen. U hoeft niet allerlei kleuren lippotlood te kopen die bij uw lippenstiften passen. Kies liever een kleur die met uw lippen overeenkomt.

Zie ook volgende artikels:

Foundation
Poeder
Gekleurde wangen
Oogschaduw
Ooglijntje
Basis make-up
Concealer
Recente zoekopdrachten:
bovenkant lippenstift droog | lippenstift uitgedroogd | blanke glas lippenstift | lippenstift | transparante lippenstift | hangende wang door sinus | vorm lippenstift karakter |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -