zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Hand en nagelverzorging.

Hand en nagelverzorging.

Het is erg belangrijk om je handen en nagels goed te verzorgen. Ze verraden je leeftijd namelijk meer dan je gezicht, voor de al wat ouderen onder ons ;)
Handen worden, samen met het gezicht, het meest blootgesteld aan zonlicht. Daarom is het nodig ze goed te verzorgen. Het is verstandig in de winter handschoenen te dragen en het hele jaar een handcrème met UV-filter te gebruiken om ze te beschermen.
Doordat handen erg beinvloedbaar door invloeden van het weer, kunnen ze snel droog, ruw en schraal aanvoelen. Soms kunnen ze zelfs geirriteerd en pijnlijk aan gaan voelen in de handpalmen. Het is dus echt belangrijk een goede, verzorgende en hydraterende handcrème te gebruiken.
Naast de handen, hebben de nagels ook verzorging nodig. Bij gebrek aan onderhoud, breken de nagels snel af en zien ze er droog uit. Een goede crème zorgt ervoor dat ze steviger worden en er rosiger uit zien, kortom, gezonder zijn.

Er zijn natuurlijk vele producten die je kunt gebruiken, maar ik adviseer jullie Vaseline Hand & Nail te gebruiken. Deze lekker ruikende lotion maakt de handen en de nagelriemen zachter en versterkt de nagels. Het werkt echt heel goed!
Het is onder andere verkrijgbaar als tube van 75 ml en fles van 200 ml. Ik ben een grote-hoeveelheid-gebruiker hiervan, maar geef de voorkeur aan de tube omdat deze handig mee te nemen is. Het behoort tot mijn standaarduitrusting haha.

Nagelvormen accentueren
Gelakte nagels zijn de finishing touch van je voorkomen. Het is alleen niet zo eenvoudig als het lijkt, als je het goed wil doen. Netjes nagellak aanbrengen is nog een hele kunst.
Het is belangrijk om de nagellak zo dicht mogelijk langs de nagelriemen aan te brengen, zonder deze te raken. Als je enkele milimeters afstand houdt van je nagelriemen, lijken je nagels namelijk langer en je vingers dus slanker.

Korte brede nagels
Zorg dat de vorm van je nagels aan het uiteinden iets rond afloopt. Doordat de nadruk daarmee meer op het midden van de nagels wordt gelegd, lijken je vingers langer.

Lange slanke nagels
Hierbij kun je de nagels het best zo recht mogelijk laten. Hierdoor lijken ze iets korter. Rond ze alleen met een vijl iets af om scheurtjes en die vervelende haakjes te voorkomen.

Grote handen
Als je grote handen hebt, is het slim om je nagels niet al te lang te laten groeien. Lange nagels accentueren grote handen extra. Vijl ze kort en in een flauwe ronde vorm, bijna recht. Hierdoor lijken je handen korter.

Kleine handen
Als je kleine handen hebt, net als ik, is het slim om je nagels redelijk lang te laten. Dit zorgt er namelijk voor dat je handen langer lijken en minder dik. Hou er rekening mee of je brede of slanke nagels hebt met de manier van vijlen.

Maak de nagels eerst vetvrij met nagellakremover. Zo hecht de lak beter. Lak de nagels van beide handen na elkaar. Begin altijd bij je pink en werk naar je duim toe. Dan voorkom je dat je over je natte nagels heen moet werken. Het vergt enige routine om uit te vinden hoeveel lak je voor het lakken van één nagel aan het nagellakpenseel moet hebben.
Begin steeds in het midden van de nagel. Beweeg het penseel voorzichtig in de richting van de nagelriem, maar zorg ervoor dat je de nagelriem niet raakt. Beweeg dan met iets meer zachte druk het penseel langs de ene zijkant van de nagel naar het nageluiteinde en daarna langs de andere zijkant van de nagel naar het nageluiteinde.
Breng als bescherming van de nagellak nog een blanke toplak aan. Om de nagels extra snel te laten drogen, kun je ze in een bakje koud water dompelen.

Nagelproblemen
Je handen zijn je visitekaartje. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je nagels er goed uit zien. Dat lukt helaas niet altijd. Hieronder staan de meest voorkomende problemen en oplossingen hiervoor.

Broze nagels
Je nagels zijn zwak en breken snel af. Vaak zien ze er ook ongezond uit. Broze nagels zijn vaak het teken van een tekort aan vitamine A of eiwit. Eet of drink dus meer zuivelproducten. Ook kan het helpen om een herstellende hand- en nagelcrème te gebruiken. Zie meer hier over bij het onderwerp Hand & nagel verzorging.

Splijtende nagels
Als je nagels splijten, laat de bovenste laag van de nagels los. Vervolgens splijt deze laag in weer verschillende lagen. Dit gebeurd meestal als je veel met schoonmaakmiddelen werkt. Een oplossing hiervoor is je nagels kort afknippen en drie keer per dag je nagels met herstellende nagelcrème inmasseren.

Nijnagels
Nijnagels zijn losse, harde stukjes aan de zijkant van de nagel. Dit kan veroorzaakt worden door een tekort aan foliumzuur of gewoon droge handen. Smeer je handen in met een goede verzorgende handcrème.

Witte vlekjes
Vroeger werd gezegd dat witte vlekjes op de nagels duidden op een kalk tekort. Tegenwoordig denkt men dat deze vlekjes veroorzaakt worden door kleine beschadigingen bij de nagelriemen in de buurt. Het kan dus geen kwaad en er valt weinig aan te doen. Het enige dat je kunt proberen is je nagelriemen goed verzorgen en handcrème gebruiken.

Polijsten
Het wordt steeds populairder om je nagels te polijsten. Je nagels worden hierdoor gladder en krijgen een mooie, natuurlijke glans. Voor mensen die al mooie nagels hebben van zichzelf, is polijsten echt ideaal. Bij deze mensen lijkt het alsof er een laagje blanke lak op zit. Ook bij mensen die minder mooie nagels hebben, heeft polijsten een erg mooi resultaat. Een ander voordeel van polijsten is dat nagellak makkelijker aan te brengen is en langer blijft zitten.
Voor het polijsten van de nagels kunnen verschillende systemen gebruikt worden. De eenvoudigste manier is polijsten met een normale polijstvijl. Met deze vijlen worden de nagels eerst met de ruwe kant glad en schoon gemaakt. Vervolgens wordt de doorbloeding van de nagels met de fijne kant bevorderd.
Als laatste polijst je met de ultrafijne kant van de vijl de nagels tot ze mooi glanzen. Om een nog beter resultaat te krijgen, kun je aansluitend de nagels inmasseren met een verzorgdende nagelolie.

 

Zie ook volgende artikels:

Het beste van Dior
Onmisbare make-up
De 5-minuten manicure
home made spa
Zomer make-up
Beautyzonden
Bugdet mascara
Witte tanden
Algemene makeup tips
Parfumquiz
Recente zoekopdrachten:
handcreme slanke vingers | welke vorm nagels lijken je vingers langer | nagels vormen om je vingers langer te lijken | nagels smaller maken | breede korte nagels mooi maken | betekenis van korte brede nagels | brede nagels |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -