zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

De eerste ontmoeting met de ouders van je vriend

De eerste ontmoeting met de ouders van je vriend

 

 Wellicht zul je al vreselijke verhalen gehoord hebben over de eerste ontmoeting met zijn ouders.  Trek je deze verhalen even niet aan, want zoetie geeft je direct 10 tips om de eerste ontmoeting tot een groot succes uit te bouwen.

Wacht, alles op z’n tijd
Ga niet overhaast naar zijn ouders, die zaken hebben tijd nodig. Wacht het juiste moment af.  Leer eerst en vooral je nieuwe vriend kennen, eenmaal je zeker bent over jullie relatie kan je de stap zetten om zijn ouders te ontmoeten.

Research
Vraag aan je lief of vriend foto’s en namen van zijn familieleden en leer die ongeveer van buiten. Op die manier zal je de meeste mensen herkennen. Daardoor zul je je sneller op je gemak voelen, omdat je al weet wie het is.

Ontmoetingsplaats
De juiste locatie is van levensbelang ! Het lijkt ons best om een neutrale plaats te kiezen, een restaurant bijvoorbeeld.  Kies er eentje die niet te formeel is, tenzij je de meest galante restaurantkenner bent en overweg kunt met 37 stukken eetservice.

Cadeautjes
Wie is er nu niet weg van een cadeautje? Maar, het juiste presentje op de juiste plaats is heel erg belangrijk.  Dus zoek op voorhand uit wat voor zijn ouders het beste is.  Misschien is een flesje lekkere Franse bordeaux of een doosje chocolaatjes wel een goed idee.

Kleding
Win zoveel mogelijk informatie in over de stijl van kledij die zijn ouders graag hebben.  Hij zal je hierover ongetwijfeld meer kunnen vertellen.  Je wilt je zeker niet overkleden, maar je hebt er absoluut geen voordeel bij om er als een vodje toe te komen :)

Conversatie
Je mag er dan wel leuk uitziet met je cadeautjes en je nieuwe ensemble, maar heb je zelf ook wel iets te bieden behalve je lijf?  Bewijs dat je geen dom blondje bent! Praat over je studies of zaken die je wel interesseren, probeer alle familieleden in je gesprek te betrekken. Wees vooral vriendelijk. Ga hier geen keiharde politieke analyses verkondigen. Hou het neutraal, maar toch persoonlijk. Probeer ook het onderwerp religie en man/vrouw discussies te vermijden.  Je wilt toch niet ingaan op eventuele familiale standpunten?

Eventjes slijmen…
Het kan altijd kwaad een beetje te mouwvegen. Maar overdrijf hier zeker niet mee. Geef bijvoorbeeld een complimentje over hoe ze zo’n toffe zoon hebben grootgebracht.  Wanneer je bij hen thuis komt, geeft dan zijn moeder een complimentje over het interieur of haar kookkunst.

Tijd om naar huis te gaan
Na het eten blijf je een beetje hangen en praatje nog een beetje bij, maar blijf niet tot middernacht.  Zijn ouders willen wellicht ook nog eens hun mening aan elkaar kunnen geven, ook al ging de avond fantastisch.  Bedank iedereen omdat ze zo gastvrij waren en maak een vlotte uittrede.

De ouders van je nieuwe vriend ontmoeten hoeft dus niet persé een angstig avontuur te zijn. Plan enkele zaken op voorhand en je zal zien dat het wel loopt.

Zie ook volgende artikels:

Eerste stap
liefde afwijzen
Verliefd maar
Versiertips
Je eerste kus
Liefdesverdriet
Gaat mijn partner vreemd?
Omgaan met liefdesverdriet
Ex terugwinnen
Recente zoekopdrachten:
schoonouders ontmoeten cadeau | schoonouders ontmoeten | outfit ouders ontmoeten vriend | wanneer zijn ouders ontmoeten | cadeautje eerste ontmoeting schoonouders | schoonouders ontmoeten gesprek | schoonfamilie ontmoeten |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -