zoetie: dť body en beauty-portaalsite van BelgiŽ & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Ooglijntje

Ooglijntje

Ooglijntje

Potloden
Of u ze nou gebruikt om de ogen, de lippen of de wenkbrauwen vorm te geven, ze behoren altijd over de huid te glijden. Als ze te zacht en kruimelig zijn, kunt u ze enkele minuten in de vriezer leggen. Zijn ze te hard en trekken ze aan de huid, wrijf de punt dan even over de rug van uw hand.

Eyeliner
Voor het aanbrengen hebt u een vaste hand nodig. Hebt u er veel moeite mee, zet dan eerst kleine streepjes en veeg erover met een heel fijn kwastje of een wattenstaafje. Leg een spiegel op een vlak oppervlak en breng de eyeliner aan, terwijl u naar beneden in de spiegel kijkt. U kunt in plaats van een zichtbaar lijntje boven de ogen ook kleine stipjes tussen de wimperhaartjes zetten en daarna met een fijn kwastje over de stippen wrijven. Hebt u geen eyeliner, breng dan een lijntje oogschaduw aan met een vochtig kwastje. Als u van nature lichte wimpers hebt maar met de mascara niet bij de wortels kunt komen, kunt u vloeibare eyeliner gebruiken. Het is de moeite waard een witte eyeliner bij de hand te hebben. Als u moe bent en uw ogen er niet helder uitzien, zet u met witte eyeliner een lijntje aan de binnenkant van uw onderste ooglid. U zult er gelijk wakkerder uitzien en uw oogwil lijkt helderder. Ook kunt u kleine ogen groter maken. Leen oogpotloden nooit uit aan anderen - daardoor kunnen bacteriŽn zich verspreiden. Als u een oogontsteking hebt, kunt u het beste nieuwe oogpotloden en mascara kopen, anders loopt u de kans de ogen opnieuw te besmetten. Slijp de potloden regelmatig - ook voor een schone punt.

Wenkbrauwpotlood
Vul hiermee dunne wenkbrauwen op en verfraai de vorm. Neem een scherp potlood in een tint die lijkt op cle natuurlijke kleur van uw wenkbrauwen en vul de open stukjes op met korte, onregelmatige streepjes. Zet niet ťťn grote streep, maar maak meerdere kleine streepjes over de hele wenkbrauw. Als u de wenkbrauwen te zwaar hebt aangezet, kunt u wat transparantpoeder aanbrengen of met een wattenstaafje over de wenkbrauwen wrijven.

Mascara
De huidige mascara's bevatten proteÔnen en was om de wimpers in goede conditie te houden. Dunne wimpers hebben veel aan een volumemascara, waarin speciale ingrediŽnten zitten om de wimpers voller te maken. Draagt u contactlenzen, gebruik dan geen volumemascara, want de draadjes die erin zitten kunnen tussen het oog en de lens terechtkomen, waardoor irritatie kan ontstaan. Korte wimpers hebben baat bij mascara's met kunstmatige polymeren die aan het puntje van de wimpers blijven kleven, zodat die meer lengte krijgen. Sportieve vrouwen kunnen waterproof of water­bestendige mascara's gebruiken (de eerste kan tegen een duik in het zwembad, de laatste is alleen bestand tegen tranen en zweet). Deze mascara's zijn doeltreffend, maar kunnen de wimpers uitdrogen en zorgen niet voor meer volume.

Borsteltjes
Hoe verfijnd de mascara ook is, het borsteltje speelt een grote rol. Halvemaanvormige borsteltjes zorgen voor meer krul; dikke borstels met vele haartjes maken de wimpers dikker door elk haartje te bedekken; met haarloze borsteltjes (lijken op het uiteinde van een schroef) kunt u de hele wimper bestrijken en met taps toelopende borsteltjes (met haartjes aan beide kanten die naar het midden toe langer worden) zet u uw dunne wimpers aan.

Deskundig advies
Bij moderne mascaraís hoeft u het borsteltje niet meer op en neer te bewegen in de houder. Hierdoor kunnen er klontjes in de wimpers komen. Het borsteltje moet bedekt zijn met net genoeg mascara; het teveel kunt u met een tissue verwijderen. Rol de mascaraborstel over de wimpers, zodat ze meer gaan krullen. Werk altijd vanaf de wortels en begin bij de bovenste wimpers. Beperk de mascara van de onderste wimpers minimaal, vooral als u er wat moe uitziet of de neiging hebt veel in uw ogen te wrijven.

Zie ook volgende artikels:

Foundation
Poeder
Lippenstift
Gekleurde wangen
Oogschaduw
Basis make-up
Concealer
Recente zoekopdrachten:
ooglijntje | ooglijntjes aanbrengen | zweettraan en wrijf vaste eyeliner | onderste ooglijntje trekken | ooglijntjes make-up | ooglijntje trekken | ooglijntje aanbrengen |
Fringe bikini dť trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -