zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Oogschaduw

Oogschaduw

Oogschaduw
Oogschaduw moet heel glad en zacht zijn en wordt gebruikt om op een subtiele manier de vorm van de ogen te verfraaien of te veranderen. Men gebruikt oogschaduw ook wel om de blauwe kleur die men soms op de oogleden heeft te camoufleren.

Crème en poeder
Of u een crème of poederoogschaduw kiest, hangt af van uw eigen voorkeur. Crèmeoogschaduw is gemakkelijk -met één veeg- aan te brengen, maar heeft de neiging na een paar uur uit te lopen of vettig te worden. Als u er luchtig wat transparantpoeder over strijkt met een kwast, blijft de oogschaduw langer zitten. Poederoogschaduw blijf langer zitten, maar is moeilijker aan te brengen. Bij een oudere huid kunt u beter poederoogschaduw gebruiken.

Kleuren
Denk er bij het uitzoeken van de kleuren aan dat donkere kleuren de ogen verdiepen of hol maken, terwijl lichte kleuren juist het tegenovergestelde effect hebben. Bij lichte kleuren moet u zeer selectief zijn; ze zien er prachtig uit, maar ze vestigen de aandacht op de ogen en kunnen er onnatuurlijk uitzien, tenzij het gezicht in evenwicht wordt gebracht met make-up. Koop geen oogschaduw voordat u hem hebt uitgeprobeerd, want de meeste zien er op het kleurenpalet feller uit dan ze eigenlijk zijn. Experimenteer met lichte kleuren, maar gebruik ze als dunne onderlaag op het ooglia en breng daarna een subtiel vleugje kleur aan. U hoeft niet per se kleuren in dezelfde tint als uw iris te nemen, maar het mooiste resultaat wordt wel bereikt als de tinten de natuurlijke kleur van uw ogen accentueren. Blauwe ogen komen goed tot hun recht met bruine of donkerblauwe eyeliner; vermijd echter
blauwe oogschaduw. Groene ogen vallen meer op als u ze opmaakt met kaki en bruin met gele ondertonen. Bij heel donkerbruine ogen passen vrijwel alle kleuren, maar bruin-, antraciet- en mahonietinten zijn het mooist. Grijsgroene ogen komen mooier uit met antraciet en zwart.

Optisch bedrog
Als u een bril draagt, moet u bij het uitzoeken van kleur rekening houden met het soort lenzen dat u hebt. Bent u bijziend, dan maken de lenzen uw ogen groter, dus kunt u het beste rustige en natuurlijke kleuren kiezen (tenzij u van nature kleine ogen hebt). Bent u verziend, dan zullen de lenzen uw ogen kleiner doen lijken, zodat de ogen juist flink aangezet moeten worden. Breng lichtjes wat oogschaduw aan langs de oogkas en de buitenste ooghoeken. Vermijd eyeliner op het bovenste ooglid en donkere oogschaduw, want dan lijken uw ogen nog kleiner. Het montuur zorgt voor schaduw op uw gezicht, dus camoufleer die vlekken met een concealer die wat lichter is dan uw foundation.

Deskundig advies
Visagisten raden aan wat losse poeder onder de ogen aan te brengen om deeltjes van de oogschaduw op te vangen. Na het opmaken van uw ogen kunt u de poeder met een grote kwast wegvegen. Als u vindt dat uw ogen te zwaar zijn opgemaakt, brengt u er lichtjes wat poeder over aan of wrijft u voorzichtig met een foundationsponsje over het ooglid. Om ervoor te zorgen dat uw oogschaduw lang blijft zitten en niet vettig wordt, raden visagisten aan de make-up aan te brengen met een vochtig staafje. Zodra de oogschaduw met de huid is 'versmolten' zal hij opdrogen. Bovendien is de kans kleiner dat er deeltjes oogschaduw afvallen en op de wangen belanden.

Zie ook volgende artikels:

Foundation
Poeder
Lippenstift
Gekleurde wangen
Ooglijntje
Basis make-up
Concealer
Recente zoekopdrachten:
oogschaduw vettig | oog make up groene ogen | mooiste blauwe oogschaduw bij groen grijze ogen | gele oogschaduw voor groene ogen | wat onder oogschaduw | oogschaduw die lang blijft zitten | oogschaduw dient voor de ogen |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -