zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Poeder

Poeder

Poeder
Gezichtspoeders kunnen de make-up maken of breken. De vette huid heeft een poeder met speciale vetabsorberende ingrediënten nodig, zodat cie huid mat wordt en vette delen worden gecamoufleerd. Als de huid na een aantal uren gaat glimmen, dept u hem even af met een schone tissue en brengt u opnieuw wat poeder aan. De droge huid heeft maar heel weinig poeder nodig, anders wordt de droogte juist benadrukt. Als u een matte foundation gebruikt, kunt u beter helemaal geen poeder aanbrengen.

Soorten poeder
Het hangt van uw eigen voorkeur af of u compacte of losse poeder gebruikt. Losse poeder is ideaal voor gebruik binnenshuis, maar onhandig als u op pad gaat, terwijl u met compactpoeder de make-up buitenshuis goed kunt bijwerken. Als u de neiging hebt nogal kwistig met producten om te springen, kunt u beter geen losse poeder gebruiken.

Kleuren
Kies een gelige poeder in plaats van een transparante als u de huid een warme uitstraling wilt geven. Transparantpoeders zijn niet onzichtbaar, ze kunnen de natuurlijke teint juist flets maken. Om te bepalen of de poeder kwalitatief goed is, test u hem op de rug van uw hand. Hij moet zijdeachtig, zacht en licht aanvoelen. Als hij er krijtachtig en zwaar uitziet, is hij niet fijn genoeg en dat zal op het gezicht te zien zijn.

Toepassing
Laat de foundation enkele minuten inwerken alvorens de poeder aan te brengen. U hoeft de poeder niet over het hele gezicht aan te brengen. Probeer uw teint zo fris en natuurlijk mogelijk te houden en gebruik de poeder vooral op delen die wat gaan glimmen, zoals kin, neus en voorhoofd. U krijgt het mooiste resultaat als u de poeder met een kwast in luchtige, ronddraaiende bewegingen aanbrengt. Verwijder daarna in neergaande beweging overtollig poeder (de poeder verzamelt zich vooral in de wenkbrauwen en gezichtshaartjes); hierdoor gaan de haartjes plat op het gezicht liggen. Als u de voorkeur geeft aan losse poeder, maar niet zo handig bent met de kwast, kunt u wat poeder in uw handpalmen wrijven en dit zacht op uw gezicht drukken. Daarna strijkt u er met een grote kwast over om overtollig poeder te verwijderen.

Deskundig advies
Een tip van visagisten: blaas voorzichtig in de kwast voordat u de poeder aanbrengt. Denk er altijd aan dat het enkele minuten duurt voordat de make-up in de huid opgenomen is. Vindt u dan toch nog dat de teint er onnatuurlijk uitziet, dan kunt u een fijne nevel water op het gezicht sprayen, waardoor de huid een frisse in plaats van een fletse uitstraling krijgt.

Bronzig powder
Voor een warme gloed kunt u wat bronzing powder aanbrengen. Kies een poeder die één tot twee tinten donkerder is dan uw huid, maar kijk uit met te donkere tinten, want die kunnen voor een heel onnatuurlijk resultaat zorgen. Strijk de poeder met een kwast over de wangen, het puntje van de kin, de neus en het voorhoofd en vervolgens over het hele gezicht. Er bestaan ook poeders met glittertjes, die voor een stralende teint zorgen. Als u een oudere huid hebt, zijn matte poeders mooier.

Zie ook volgende artikels:

Foundation
Lippenstift
Gekleurde wangen
Oogschaduw
Ooglijntje
Basis make-up
Concealer
Recente zoekopdrachten:
bronzing poeder vette huid | losse of compacte poeder voorkeur | gezichts poeder oudere huid | beter geen poeder gebruiken | wat is metenqur poeder | bronzing poeder voor droge poeder | wat is chicorel poeder |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -