zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Praten en oogcontact tijdens zoenen

Praten en oogcontact tijdens zoenen

OOGCONTACT
Veel mensen willen weten of je beter kust met je ogen open of met je ogen dicht. Daar is niet één antwoord op. Een combinatie van de twee kan opwindend zijn. Het lijkt beter om je ogen bij de eerste kussen dicht te houden, om een heleboel redenen. Om te beginnen kun je je beter op je partner concentreren, al voelend en al ruikend, wanneer je niet door zijn of haar gezicht afgeleid wordt. Bovendien kan het je wel wat van je stuk brengen, als je iemand in de ogen kijkt voor wie je ontzag hebt of bij wie je je nog niet echt helemaal op je gemak voelt.
Wanneer je je ogen sluit heb je ook het gevoel dat je het ogenblik echt 'proeft', dat je er echt van geniet. Als ik een tijdlang met mijn ogen dicht heb gekust en ik kijk wanneer ik ze opendoe in een paar ogen, dan denk ik: hoe lang staren die me al aan? Alsof je eraan begint te twijfelen dat ze echt bij het kussen betrokken zijn. Wanneer je je meer op je gemak gaat voelen en aan dezelfde partner gewend raakt, is het gemakkelijker en vaak ook plezieriger om je ogen af en toe open te doen. Met open ogen kun je op meer exotische en avontuurlijke manieren van kussen aansturen. Je kunt ook je geluk meedelen door middel van glimlachjes en vonkjes in je ogen. Met open ogen kun je ook gemakkelijker lachen en giechelen. Op de een of andere manier is met gesloten ogen lachen een beetje vreemd.
En dan is er dat heerlijke wat je kunt doen als je even of - als je daar zin in krijgt - zelfs lang ophoudt met kussen. Dat is de Aanhoudende Blik. Het is moeilijk om je op iemands ogen te concentreren wanneer je aan het kussen bent. Je bent er gewoon te dicht bij. Maar als je ophoudt en je lippen slechts een paar centimeter terugtrekt, kun je recht in de ogen van de ander kijken. Vandaar kun je staren, diep en verlangend, bijna tot in het hart.
Dat is heerlijk en zeker de moeite van het oefenen waard. Met jullie gezichten maar een paar centimeter van elkaar af kun je diep in elkaars ogen kijken en daarna je blik naar zijn of haar lippen laten gaan, en dan heel, heel langzaam, heel teder je lippen naar de hare of de Zijne brengen, voor een nieuwe kus. De tijd tussen de kussen kan net zo opwindend gemaakt worden als de kussen zelf, als je je met jouw ogen in die van je partner boort.

PRATEN TIJDENS HET KUSSEN
Alleen omdat je voor het kussen je mond moet gebruiken, wil nog niet zeggen dat je er niet nog andere dingen mee kunt doen. Gefluisterde woordjes tussen de kussen in, zelfs woordjes gemompeld tussen volle lippen tijdens een kus; kunnen een verrukkelijk effect hebben.
Woorden van aanmoediging, waardering, bewondering, liefde, fantasie en malligheid kunnen de ander tijdens het kussen als muziek in de oren klinken. Wanneer jou tijdens een warme, zachte kus gezegd wordt dat wat je doet heerlijk is, of dat je lekker ruikt, er prachtig uitziet of heerlijk smaakt kun je dat als iets prikkelends, opwindends, onvergetelijks ervaren.

Zie ook volgende artikels:

Blijf haar superman
Valentijntips
tips valentijn
Kussen : inleiding
Zoenen in Gent
handkussen en oorkussen
Verschillende soorten kussen
romantische uitjes
Leren tongzoenen
vingerkussen, vingerzuigen, nekkussen en zuigzoenen
Recente zoekopdrachten:
http://www.zoetie.eu/praten_en_oogcontact_tijdens_zoenen.htm | iemand die diep wil tongzoenen | %70%72%61%74%65%6E %74%69%6A%64%65%6E%73 %7A%6F%65%6E%65%6E | zoenen met open ogen | kussen met gesloten ogen | ogen dicht bij zoenen | praten met gesloten ogen |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -