zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Winteroffensief voor uw huid - handencrème

Winteroffensief voor uw huid - handencrème

Het is koud. Zo koud dat het bijna pijn doet. Je schraapt met je bankkaart het ijs van de voorruit en stapt snel in de auto. Het eerste wat je doet als je de motor gestart hebt, is de verwarming aanzetten.
Lekker warm, dat wel, maar voor je huid is de droge lucht van de airconditioning in combinatie met de snijdende wind en de ijzige temperaturen buiten verre van ideaal. Ander normale omstandigheden ligt er een laagje natuurlijke vetstoffen – lipiden genoemd – over de huid, dat vocht vasthoudt en haar beschermd tegen agressieve invloeden van buitenaf. Als de huid echter lijdt onder airconditioning, centrale verwarming, wind en kou, verzwakt deze hydrolipidenfilm. Hierdoor laat de huid meer vocht verdampen dan aangewezen en kan ze haar functie als barrière niet langer optimaal vervullen. Het gevolg: een schilferige, geïrriteerde, matte en droge huid. De oplossing: een winters verzorgingsritueel dat vooral gericht is op herstel en bescherming.

 

Zacht voor het gezicht
Schakel over op een dagcrème die rijker van textuur is dan wat u in de zomer gebruikt. Dat hoeft niet per se gepaard te gaan met een glimmend gezicht. De Crème protectrice Soteur van Clè de Peau is hiervoor uitermate geschikt.De textuur van deze crème is licht al opgeklopt eiwit, maar toch hydrateert ze de huid diepgaand en behoedt ze haar voor het vochtverlies.
Last van rode vlekken of een trekkerig of branderig gevoel bij gure weersomstandigheden? De Crème Visage Ultra-Réconfortante Rêve De Miel van Nuxe herstellen en kalmeren de huid
Nog een uitstekend product is de Super Defense Triple Action Moinsturizer van Clinique. Dit innovatieve product zorgt voor een intense hydratatie en zwengelt de verzwakte verdedigingsmechanismen van de huid aan. Het werkt niet herstellend, mar voorkomt beschadiging en daardoor ook vroegtijdige veroudering.

Tips voor het gezicht:

  • Wilt u niet veranderen van dagcrème, maar gebruikt u in de zomer een vloeibare versie? Probeer in de winter dan eens hetzelfde product in crèmevorm.
  • Als u niet van crème houdt, kunt u als extra bescherming onder uw vloeibare crème een hydraterend serum aanbrengen.
  • Uw huid is in de winter een stuk gevoeliger dan normaal. Scrubben mag, maar met mate. Hebt u een normale tot droge huid beperk u dan tot één scrubbeurt per week. Voor een vette huid zijn maximaal twee scrubbeurten aangewezen.

Extra verzorging voor ogen en lippen
Nog kwetsbaarder dan het gezicht is de huid rond de ogen. De huid is daar maar 0,5 mm dik en bevat geen talgklieren, waardoor ze droger is en minder weerstand kan bieden tegen het gure winterweer. De Soen Extrême Contour des Yeux van Annayake werkt in op rimpels, wallen en kringen en legt een beschermende film over de huid, zodat de winterkou er geen vat meer op heeft.
Ook de huid van de lippen is teer en lijdt in de winter onder het gemis van talgkliertjes. Stop dus zeker altijd een lippenbalsem in uw handtas. Enkele merken die voldoende bescherming bieden zijn Labello, Bodysol, … Deze libelbalsems verzacht, herstelt, beschermt en voedt de lippen.

Winterlaagje voor het lichaam
Er zijn mensen die helemaal opleven als het winter wordt. Hun klerenkast hangt vol met warme winterjassen, willen truien, sjaals en bijpassende mutsen voor lange wandelingen in de vrieskou. Een andere categorie voelt zich als het kwik onder nul duikt nergens beter dan in een dampend bad. Of dat ook zo goed is voor de huid, is iets anders. In tegenstelling tot wal veel mensen geloven, kunnen we onze huid niet hydrateren met water. Een bad van meer dan een half uur, met badwater van meer dan 35°C, maakt de huid weker en onttrekt vocht aan de bovenste lagen van de opperhuid. Panty’s, hoge laarzen en meerdere lagen dik textiel maken het probleem nog erger. Om uw huid een optimale verzorging aan te bieden kan je best in je bad olie toevoegen of smeer achteraf uw huid in met een hydraterende crème.

En dan de handen nog
Ook onze handen zijn karig voorzien van talgklieren en dat wordt in de winter vaak pijnlijk duidelijk. Onze handen zijn droog, schilferig en we krijgen vaak kloven. Handcrèmes verhelpen dit probleem.

Tips voor de handen:
Leg een tube handcrème op een strategische plek zoals in de badkamer, in uw auto of op uw bureau, zodat u niet vergeet om uw handen in te smeren.  Een handcrème waar u het hele jaar door mee kunt uitpakken is The Hand Treatment van La Mer (ongeveer 80euro).  Deze crème werkt in op pigmentvlekken en maakt de handen jonger en gladder.  Ook de nieuwe Global Anti-Age Hand Care spf10 van Sisley (ongeveer 90euro) verzacht, versoepelt en verjongt uw handen.

Zie ook volgende artikels:

milieuverontreiniging
Bescherm uw ogen
deodorant vs kanker
Yoga-darsana van Patanjali
zon, chloor en zout
Genieten van zwangerschap
Sporten met Wii
7 redenen voor yoga
gezond slapen vermijd slaapproblemen
Algemeen saunagebruik
Recente zoekopdrachten:
rood gezicht in de winter | rode plekken gezicht winter | rode vlekken gezicht winter | rode vlekken in gezicht in de winter | rode branderige huid gezicht in de kou | rode vlekken in gezicht winter | winter rode gezicht |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -