zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Mooie witte tanden: daarmee krijgt u een stralende glimlach

Mooie witte tanden: daarmee krijgt u een stralende glimlach

Het is algemeen geweten dat je er direct een stuk eleganter en beter uitziet met een mondje vol grote en vooral witte tanden. Ben jij niet zo mooi gebekt? Panikeer dan niet, er zijn veel hulpmiddeltjes om een prachtig mooi wit gebit te krijgen.

 

Tanden zullen sowieso blijven verkleuren, veel hangt af van het soort voeding dat je nuttigt.  Koffie, thee, wijn of cola zijn dranken die erg op de kleur gaan inwerken.  Maar ook rokers hebben hier sneller last van.  Witte tanden of meer gelere tanden zijn meestal ook erfelijk bepaald, naarmate je tanden ouder worden zullen ze verkleuren.

Een tandarts kan met behulp van een laser de tanden gaan bleken door buitenaf een soort van gel met waterstofperoxide te gaan opspuiten.  De tandarts gaat die gel aanbrengen op de tanden en dan meestal met een soort van laser het blekingsproces versnellen. Tanden witter maken met de laser en de gel duurt tussen de 1 uur à 2,5 uur.  Hierdoor zullen de tanden zichtbaar witter worden, maar dit is geen blijvende oplossing. Ieder anderhalf tot 2 jaar zul je even terug een laagje moeten leggen.  De laser gebruiken om je tanden witter te maken kost gemiddeld tussen 100 en 500 euro.

 

Er bestaat ook een systeempje waarmee je thuis zelf je tanden kan bleken.  Een stralende glimlach kan je zelf in enkele dagen op je gezicht toveren door gebruik te maken van de “bleeklepel”.  Dit is een lepel die gemaakt is van zachte kunststof. Er wordt een gel aangebracht (eveneens op basis van waterstofperoxide).

 Waterstofperoxide wordt onder andere gebruikt als ontsmettingsmiddel, bijvoorbeeld bij ontstekingen in de mondholte, ontsmetting van drinkwater, als bleekmiddel bijvoorbeeld bij het bleken van stoffen, tanden, botten en haar. Dit ontsmettende en blekende vermogen wordt veroorzaakt door de oxiderende werking van waterstofperoxide. Om deze reden wordt waterstofperoxide veel gebruikt in laboratoria en bij de productie van sommige organische stoffen. In kleinere aquaria wordt het wel gebruikt met een katalysator, waardoor zeer geleidelijk zuurstof aan het water wordt toegevoegd. In zuivere vorm werd het gebruikt als zuurstofleverend middel bij de voorstuwing van het Duitse Me 262 raketvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. De ramp met de Russische kernonderzeeboot Koersk is waarschijnlijk veroorzaakt door het lekken van een waterstofperoxidetank in een torpedo. In de handel zijn oplossingen met een sterkte van 30% en 3% verkrijgbaar; sterkere oplossingen kunnen worden bereid maar zijn potentieel explosief en dienen daarom met uiterste voorzichtigheid te worden behandeld.

 

De bandeling met de bleeklepel gebeurt bij voorkeur snachts aangezien het 6 tot 8 uur nodig heeft gedurende enkele dagen tot weken.  De bleeklepel zal constant een hele kleine dosis waterstofperoxide gaan uitlekken, waardoor je tanden witter gaan worden.  Het is dus wel belangrijk dat de lepel goed past, want anders zou het product kunnen uitlekken naar mond en keel waardoor irritatie kan ontstaan.  Om je boven en ondergebit te behandelen mag je rekenen op 300€

Wanner je meer last hebt van plaatselijke verkleuringen ben je misschien beter af door een facing te gebruiken. Facings kun je vergelijken met fijne dunne laagjes kunstof die op de tanden worden gelijmd.  Alvorens ze op de tanden worden gelijmd wordt de tand een heel klein beetje afgeschuur.  Het grote voordeel van facings is dat ze drank en rookbestendig zijn.  Het prijskaartje is ook niet mis, 1000€ per facinglaagje.

Er bestaan ook tandpasta’s die blekingsmiddel bevatten.  Helaas voor jou werken deze producten niet altijd zoals ze horen te werken.  Een van bovenstaande methodes zal veel beter werken, maar het kan zeker geen kwaad om deze soorten tandpasta te gaan gebruiken als ondersteuning van andere methoden.

We hebben ook al gehoord dat sommige mensen niet de raad van hun tandarts willen volgen en zelf aan de slag gaan. Doe dit aub niet want voor je het weet gebruik je schadelijke producten die je tanden en tandvlees heel erg kunnen verminken.  Er bestaan veel slechte producten die de weerstand van je tanden aanzienlijk zullen aantasten.

Wat je ook doet, het resultaat zal nooit blijvend zijn. Witte tanden hebben en blijven hebben zal een jaarlijkse beurt bij de tandarts worden. 

 

Zie ook volgende artikels:

Onmisbare make-up
Het beste van Dior
De 5-minuten manicure
home made spa
Zomer make-up
Beautyzonden
Bugdet mascara
Algemene makeup tips
Parfumquiz
cellulite
Recente zoekopdrachten:
kan je valse tanden bleken | valse witte tanden | homemade tanden bleken | beste witte tanden tandpasta voor valse tanden | kan je een kunststof laagje ook aanbrengen op valse tand | blekingsmiddel gel tanden | valse tanden bleken |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -